Следвайте Гласове в Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази увереност,

...
Следвайте Гласове в Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази увереност,
Коментари Харесай

Столтенберг пред BBC: Войната в Украйна трябва да приключи на масата за преговори

Следвайте " Гласове " в 
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази убеденост, че войната сред Русия и Украйна ще завърши с мирни договаряния.

В изявление за Би Би Си в сряда вечерта Столтенберг сподели, че ако Украйна спре едностранната опозиция, тогава Украйна ще престане да съществува като самостоятелна и суверенна страна. Затова решението за преустановяване на войната би трябвало да бъде, съгласно него, взаимно.
" Всички желаеме мир и разрешаване (на конфликта) посредством договаряния. Но в това време би трябвало да разберем, че в случай че Русия и президентът Путин спрат да се бият и Украйна също спре да се бие, единствено тогава ще има мир ", сподели Столтенберг.
В Киев отхвърлят сходен метод, тъй като считат, че прекъсването на военните дейности и започването на мирни преговори ще докара до заледяване на спора, което ще обезсмисли последните триумфи на украинските войски, ще дефинира нова демаркационна линия и ще даде на Русия нужните пролонгация, с цел да възвърне боеспособността си и да повтори нахлуването от нови граници.

Украинският президент Володимир Зеленски упорства, че преговорите с Москва са вероятни единствено откакто всички съветски войски изоставен изцяло окупираните територии.
" В един миг тази война най-вероятно ще завърши на масата за договаряния, само че знаем, че резултатът от тези договаряния е тясно обвързван с салдото на силите на бойното поле ", добави генералният секретар на НАТО.
В изявлението за Би Би Си Столтенберг приказва и за инцидента с ракетата, избухнала на територията на Полша, като в общи линии повтаря същите думи, които се чуха денем от други западни водачи.
" Най-вероятно това е украинска ракета за противовъздушна защита ", сподели той, до момента в който продължаваше следствието на гърмежа покрай украинската граница.
Той сподели, че следствието, което би трябвало да откри събитията към случая и собствеността на ракетата, умъртвила двама души в Източна Полша, към момента продължава и е прибързано да се вършат дефинитивни изводи.
" Войните са рисково нещо и се случват неточности ", сподели Столтенберг, въздържайки се да упрекна едната или другата страна. Според него каквото и да се е случило през вчерашния ден, Украйна има право на самозащита.
 
Източник: news.bg
 
 
 
17 Ное 20221217 Ное 20223017 Ное 202255617 Ное 20228317 Ное 202212617 Ное 2022715КоментариДейвид17 Ное 2022 9:59ч.
Много им се дръпнаха л..ната на тия. До оня ден твърдяха, че украйна побеждава на фронта, а през днешния ден към този момент за договаряния приказват. Аман от дебили! Явно схванаха що за иди.т е зелката и какво може да направи - към този момент е безусловно неконтролируем!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 202297515 Ное 202228416 Ное 202245024 Sep 20222747
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР